A név a pálinka mögött
„Jó korban születtem” – vallja Schiszler Péter, aki a természet szeretetét és tiszteletét már a szőlő-és gyümölcstermesztéssel foglalkozó szüleitől megtanulta. Ők indították el a borászat útján, melyet fáradhatatlan munkával és hittel mára országos hírűvé fejlesztett. A szakma szeretete, a piac kihívásai és előrelátó üzletpolitikája eredményeként kezdett új tevékenységbe.
A főzde bemutatása
A minden részletében modern épület egyszerre szolgál kóstolóteremként és pálinkafőzdeként.
A hely hangulatának sarokköve a főzdét a kóstolóteremtől elválasztó üvegfal, ami minden pálinkaszerető ember szívét megdobogtatja.
„Kezünkben a töltött tulipános pohárral, a már palackozásra kész ízeket elemezni miközben látjuk az alkímiát, ahogy a gyümölcsből épp pálinka fő… utánozhatatlan érzés” – vallja Farkas Miklós főzőmester.
A főzde lelke a kétszakaszos Ulrich Kothe berendezés. A réz főzőüst 500 literes, a finomító 300 literes, amihez négytányéros koncentráló oszlop is tartozik, így készülhetnek benne kisüsti és egyszakaszos pálinkák is.
Technológia
A főzde lelke a kétszakaszos Ulrich Kothe berendezés. A réz főzőüst 500 literes, a finomító 300 literes, amihez négytányéros koncentráló oszlop is tartozik, így készülhetnek benne kisüsti és egyszakaszos pálinkák is.